1. Ana Sayfa
  2. İlginçler

Batma Tehlikesi Geçiren Gemi 5 Gündür Başıboş Yüzüyor

Batma Tehlikesi Geçiren Gemi 5 Gündür Başıboş Yüzüyor
+ - 0

Gem, Personeli 2 gün boyunca su ile mücadele etti

M/V Uruguay Reefer  isimli gemi 5 Mayıs günü AntarktikaFil Adası‘na 100 deniz mili mesafede  su almaya başladı. Gemi personeli 2 gün boyunca sert hava koşullarında gemiyi kurtarmaya çalıştı ancak, suyu yenemedikleri gibi, gemi tehlikeli biçimde su aldı. 7 Mayıs günü Kaptan 42 personeline gemi terk talimatı verdi. Gemi terk işlemi yakınlarda bulunan ve yine aynı şirkete ait olan M/V Taganrogskiy Zaliv isimli başka bir ticari geminin yardımı ile gerçekleşti.

Geminin bu denli su almasına rağmen batmamasının nedeni olarak yerel yetkililer, “Su altında bulunan yüzer bir buz kutlesinin üzerine oturmuş olabilir” açıklamasını yaptılar

Uruguay Reefer’in şirketi “Batma tehlikesi geçiren gemi persolenimize ve kurtarma operasyonuna katılan diğer iki geminin personelinede, olumsuz koşullara rağmen kahramanca davranışlarından dolayı minnettarız. Zabitler ve mürettebatlar son derece profosyonelce mücadele ettiler. Hiç bir personelin zarar görmemesi çok sevindirici” açıklamasında bulundu.

Geminin şu an ki durumu

Gemi terk edilişinden bu yana 5 gündür başıboş şekilde sürükleniyordu.  Şirketin diğer bir gemisi olan M/V Frio Las Palmas, Falkland koruma bölgesi içine sürüklenen gemiyi yedekleyerek, açık denize doğru çekiyor. Gemide 560mt F/O 180mt Dizel yakıt bulunduğu biliniyor.

Şu an ki pozisyonuna göre gemi altında ki su 1500 metre derinliğe sahip. Yerel yetkililer geminin bu derinlikte batması halinde oluşturacağı kirliliğin minimum düzeyde olacağını belirtiyor.

Geminin akıbetinin tam olarak ne olacağı henüz netlik kazanmadı.

Gemi Detayları

blankIMO: 9017264
MMSI: 356962000
Call Sign: 3FNJ
Flag: Panama [PA]
AIS Vessel Type: Cargo
Gross Tonnage: 10629
Deadweight: 10587 t
Length Overall x Breadth Extreme: 150.3m × 22.6m
Year Built: 1993

 

 

 

Yorum Yap