YDS sınavı yani yabancı dil sınavı açılımı olan ve merkezi sistem olan ÖSYM tarafından uygulanan bir dil sınavıdır. Daha önceleri yine ösym tarafından yapılan KPDS ve ÜDS sınavları kaldırılarak hepsi artık yds olarak tek bir başlık altında toplanmıştır. YDS Sınavı İçeriği Nasıldır başlıklı bu yazı size yardımcı olacak.
Geçmiş dönemde yapılan yds sınavlarını incelediğimizde bu sınavın aslında hiç de kolay olmadığını göstermektedir. Bu sınavın yapısında kelime bilgisi, gramer bilgisi, farkındalık içermektedir.
Eğer kelime bilginiz yeterli değilse soruları anlamanız mümkün değildir. Soruların Gramer yapılarına baktığımızda ise pek çoğunun ağır bir gramer yapısı olmadığını görmekteyiz.

YDS Soru Tipleri
YDS Sınavda boşluk doldurma olarak kelime bilgisi sorulmaktadır. Gramer bilgisinde de yine karşılıklı bir konuşma ve ya ikili bir cümle verip her ikisinde de boş bırakılan yerlere uygun gramer yapısındaki seçenekleri seçmeniz istenmektedir.
Bir diğer soru yapına baktığımızda ise paragraf verilip bu paragraf da genel yapıyı bozan, anlam akışını bozan cümlenin hangisi olduğu sorulmaktadır. Yine burada kelime bilgisi ve verilen cümleyi anlamak çok önemlidir.
YDS de en zor olarak tanımlayabileceğimiz kısım ise size bir cümle verip bu cümleyi tamamlayabilecek en uygun cümlenin aşağıdaki seçeneklerden hangisi olabileceği sorulmaktadır. Zor dememizin sebebi ise bu cümleler çoğunlukla bilimsel bilgiye dayanmaktadır. Yani tıpla veya tarihle ilgili bir cümle verip sizin sahip olduğunuz genel kültür bilginizi ölçmektedir.
Diğer bir soru tipi ise paragraf bilgisidir. Size uzun bir paragraf verilerek beşer adet paragrafla ilgili soru sorulmaktadır. Ayrıca Geçmiş Dönemde YDS de çıkmış soruları burayı tıklayarak ÖSYM resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz.
Sonuç olarak yds sınavı hiç de kolay bir sınav olmayıp gerçekten de sıkı çalışma gerektirmektedir. Herkese başarılar dileriz.